torstai 30. toukokuuta 2013

Eteisen muodonmuutos

Sitten olikin eteisen ja portaiden kunnostuksen vuoro. Pääväriksi valitsin yllättäin valkoisen.  Keltaisen pinttyneet seinät sai jäädä kirkkaan valkoisen peittoon ja vihreät ovetkin saivat vähän valoisamman pinnan. 

Vaikka haluan Koukkulasta ihan oman näköiseni, haluan uudistaa taloa kadottamatta Koukkulan alkuperäistä tyyliä ja vihreänsävyistä ilmettä. Ulko-oven jätin alkuperäisen väriseksi ja se toikin mukavan kontrastin muuten vaaleaan eteiseen. 

Seinät maalasin varmaan kolme kertaa ja ovet ainakin neljä kertaa. Olisin päässyt varmasti paljon vähemmällä työllä kun olisin käyttänyt pohjamaalia mutta kun inspiraatio iski, siinä vaiheessa sai pohjamaalit jäädä kun sitä olisi pitänyt naapuripaikkakunnalta asti lähteä ostamaan! Ikkunoista pesin ja skrapasin vanhat maalit ja muut moskat pois ja kylläpä tuli paljon kirkkaammat ja nätemmät. 

Tässä kuvien muodossa eteisen muodonmuutos.
Eteisen seinillä ja portaissa olevat kolot ja kolhut täytin pakkelilla. Portaat maalattiin ensiksi valkoiseksi ja hiottiin sitten hiomakoneella niin saatiin vihreä maalipinta alta näkyviin.


   
Naulakko ja alhaalla näkyvät oven kahvat maalattiin harmaalla spray-maalilla. Alkuperäisenäkin olisi ollut ihan kiva mutta pirteää uutta ilmettä toi tuo tasaisen hopeinen sävy. Spray-maalaaminen on helppoa ja nopeaa eikä tarvitse kovin taitavia kätösiä hienon tuloksen saamiseen. Maali kuivuu myös nopeasti. Tämä spray-maali oli muistaakseni auton vanteille tarkoitettua vannehopea spray-maalia ja purkki maksoi muistaaksein alle 5 euroa.
Remonttikaverina toimi ystäväni. Hänen kanssaan tapetoitiin sanomalehdillä makuuhuoneen seinä, sahattiin sängynpäädyn heinäseipäät, tehtiin heinäseipäitä ulos ja maalattiin portaat. Kaisa maalasi myös ulkokuistin seinät ja katon. Kiitos vielä kerran avusta! Ja kiitos Saikulle ideoista, työpanoksesta ja muuten vain mukana hengessä olemisesta!Nyt viime päivinä olen ahkeroinut pihan parissa. Niin paljon olisi kaikkia ideioita pihankin suhteen, mutta ei mitenkään aikaa toteuttaa tällä hetkellä kuin murto-osa. Olohuonekin on nyt vihdoin saamassa uutta ilmettä. Tänään revin tapetteja olohuoneen seinistä ja meinaan tapetoida seinät ja maalata katon. Sitten raahaankin tavarat tupaan ja alan taloksi! Tervetuloa uudet lukijat :) Mukava kun jaksatte seurata mun touhuiluja :)

Ihania kesäpäiviä kaikille toivottelee Koukkulan emäntä

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköistä!:) Ja mukava blogi sinulla! Itsellänikin olisi haaveissa löytää joskus tuollainen vanha rintamamiestalo ja rempata se uuteen uskoon! Saapa nähdä toteutuuko üü

  VastaaPoista
 2. Kaunista tulee...odotan kuvia olohuoneesta...:)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköstä kyllä ü. - Hanna

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Elati, ei muutakun haaveista totta jos joskus hyvä talo sattuu kohalle! muullakaan ei ollut mitään erityisiä suunnitelmia alkaa vielä tässä vaiheessa ostaan minkäänlaista mökkeröä mutta koukkula kun sattui tielle ja vielä kun halvalla sain niin mikäs siinä. Remontoimiseenki oon käyttäny tosi vähän rahaa. Mitä nyt maaleja ostanu ym. Remppatarvikkeitakaan ei pahemmin oo tarvinut ostaa kun oon kotoa lainannu. Huonekaluja oon ostanu kiekkarista ja kirppareilta ja saanu sisaruksilta. Joitain oli myös valmiiksi talossa.

  VastaaPoista
 5. Kyllä maali saa ihmeitä aikaan. Mielenkiinnolla katselen kuvia projektin etenemisestä. Lapsena itsekin kävin kukkia viemässä Koukkulan lomalaisille :D

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on hienonnäköistä! Miten sai portaa näyttämään tuolta? Mitä maalia käytit ja miten hioit?

  VastaaPoista