sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Masentuneet kanat

Toukokuun puolivälissä Koukkulaan muutti kolme kanaa, Hilima, Hulda ja Hillevi. Rakensin niille uuden ulkohäkin ja puunasin sisähäkin siistiin kuntoon vaihtamalla oljet ja sahanpurut, rakentamalla uusia orsia ja tekemällä heille hiekka-tuhka-kylpemispaikan. Ruuaksikin ostin sekä kauraa, että kananrehua, niin on vara valita, mitä napaansa vetää. 

Aluksi kanat eivät tykänneet uudesta kodistaan laisinkaan, vaan masentuivat täysin. Ruoka ei maistunut, munia ei näkynyt, ulkohäkki ei kiinnostanut, minun tuomat kastemadot eivät kelvanneet eikä mikään muukaan kiinnostanut! Siellä ne napottivat kolmistaan ylimmällä orrella päivästä toiseen ja surivat kurjaa kohtaloon. Välillä kävivät ruoka-astialla sen verran syömässä, että hengissä säilyivät. Meinasin jo viedä kanat takaisin entiseen kotiinsa, kun ei niistä minullekaan paljon iloa ollut. Aina ihan paniikissa käänsivät vain takamuksensa minua kohti kun kävin niitä ruokkimassa! Olisihan minun pitänyt tietää, ettei kaikki kanat yksinkertaisesti pärjää ilman kukkoa. Kun otin kesälampaita kesäkuun alkupuolella, oli niiden omistajalla joutilas kukko, jonka toivotin tervetulleeksi Koukkulaan. Ja kas kummaa, kun alkoi kanatkin piristymään, kun kukko tuli taloon! Ihan uskomaton vaikutus. Ruoka alkoi maistua, ulkohäkki kiinnostaa ja kukon esimerkistä kuopimisesta ja matojen etsimisestä tuli koko poppoon uusi harrastus :) Myös munia alkoi viime viikolla ilmestyä kaksi munaa päivässä. Olenkin suuresti kiitellyt Petteri-kukkoa, kun paransi minun kanat masennuksen syövereistä :)
Sussa

2 kommenttia:

  1. Musta on niin huippua kuunnella kukon kiekumista! Tulee ihan nostalginen fiilis, kiitos siis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät :) Monet muutkin ovat sanoneet samaa ja kyllä itsekin tykkään, kunhan ei innostu taukoamatta kiekumaan. Aluksi se kiuku melko paljon, mutta nykyään just sopivasti :) Toivottavasti se ei oo häirinnyt kenenkään yöunia!

      Poista