torstai 29. elokuuta 2013

Kesävieraita ja kukkia


Purtti ja Pertti poseraa


Siiri ja Sirkka
 

Hellurei! Koukkulan emännällä on riittänyt taas puuhaa sen verran, etten oo kerinnyt blogiani päivittelemään, vaikka lupasinkin olla nyt vähän reippaampi. Minut on pitänyt kiireisenä kesävieraani, Pertti ja Purtti -lampaat, sekä Sirkka ja Siiri -kanat, ja tietenkin pihan ja kasvilaatikoiden laitto jne. Muutenkin kesällä tulee touhuttua kaikkea muuta paitsi istuttua koneen ääressä. Tuntuu, että kesä loppuu ihan kesken! Onneksi kuitenkin ilmat ovat olleet mitä makoisammat.

Vaikka mun kasvi- ja kukkaviljelytaidot ovat vielä aika onnettomia, ja välillä kukat ja kasvit ovatkin olleet tyystin heitteillä, niin siihen nähden olen erittäin tyytyväinen niiden tuottamaan satoon. Nyt saan mutustella oman maan porkkanaa, sipuleita, salaatteja, yrttejä ym. Ainoastaan kesäkurpitsa ja herne eivät ole tuottanut oikeastaan mitään. Ehkä ensi kesänä osaan jo paremmin niitäkin hoitaa :)

Mukavaa on ollut viettää kesäpäiviä Koukkulassa lampaiden pitäessä seuraa ja aina välillä oman kanan munilla herkutellen. Nyt alkaa mökissä olla jo hieman kylmä, eikä ulkovessakaan enää ole kovin miellyttävä kokemus. Vielä kuukauden verran täällä asustelen kaverinani Sirkka- kana. Siiri- kana kuoli johonkin tautiin ja lampaat palasivat kesälomaltaan kotiinsa, siskon ja hänen miehensä maatilalle. Koukkulan nuorempi emäntäkin jo lähtenyt tuunailemaan opiskelijakämppäänsä. Syksy on saapunut.

Aurinkoisa syyspäiviä teille lukijani! :)

12 kommenttia:

 1. Näyttä niin mukavalta, varkain käyny itekin joskus vähä ihasteleen Koukkulan tunnelmia ihan paikan päällä ;)Nuo elukat<3 ja kukat! Meillä saatin tänä vuonna ihan valtavia kesäkurpitsoja, eihän sulla vaa unohtunu nyppiä irti "varkaat"? Eli siis semmoset kukat, jotka kasvattaa vaa sitä pelkkää vartta..se estää sit vissiin niitten kurpitsojen kehittymistä. -HK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu ens kerralla ihan tupaan asti kurkkiin :) En mää muuten tainnut kertaakaan niitä varkaita nyppiä ja luulen, että eli oo ollut pölyttäjiäkään tarpeeksi. En sitten kerinnyt perehtyä tarkemmin asiaan kun oli niin paljon muuta opeteltavaa :) Ens kesänä oon jo viisaampi :)

   Poista
 2. Ihania kuvbia ja kiva lukea kuulumisia! elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etpähän pääse unohtamaan mua siellä kaukana kun välillä ilmottelen itsestäni tätä kautta :) Miten muuten loppuloma meni? En ois mitenkään kerinnyt käymään siellä Kuopiossa kun oli töitä ja ymmärrän kyllä, että tekään ette mitenkään voi joka paikkaan keritä. Miten suomen kielen kurssi meni? :)

   Poista
 3. Ihanan pesän oot tuunannu ittelles ja elukoilles, tulee aina nii mellevä hymy huulille ko kattoo tätä blogia(Myöskin ainoa blogi maailmassa jota seuraan) <3 T:Sipe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Sipuli <3 Kyllä täällä kelpaa kesää viettää. Nyt syksyllä oikeesti alkaa jo kaipailee vähän sisävessaa ja lämmintä vettä. Olit soittanut tuossa joku päivä. Mää pirauttelen tässä joskus!

   Poista
 4. Kyllä sinä oot onnekas ku sinulla on tuo koukkula! Mukavaa ja jopa leppoisaa syksyä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen :) Paljon on ollut hommaa, että saanut tästä oman näköisen ja viihtyisän, mutta kyllä on sen arvoista! Nyt mulla on aina kesäpaikka, jonne tulla rauhottumaan :) Leppoisaa syksyä sullekin!

   Poista
 5. Mua harmittaa kun tältä kesältä menny Koukkulalomailu ihan ohi. Nyt syksyllä tuun!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tuu! :) Mää asun tässä varmaan lokakuun puoleen väliin.

   Poista
 6. Hei!
  Toisen blogin kautta eksyin tänne...ja olen niin löydöstäni iloinen. Suupielet kääntyvät väkisinkin ylöspäin, kun selaa noita sun kuvia. Sulla on ihana paikka! Koukussa ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukavaa, kun ei tarvi olla yksin koukussa :)

   Poista