keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Espanjaan helteitä pakoon?

Tässä kuvia parin viikon takaiselta Espanjan reissulta. Kaksi veljeäni oli lähdössä perheineen Espanjaan lomalle ja palkkasivat minut mukaan lastenhoitajaksi ja muuten vain avustamaan lasten kanssa matkustamisessa, jotta voisivat nauttia paremmin lomasta. Kohteena oli Moraira, pieni kaupunki noin 70km Alicantesta pohjoiseen. Majoituimme ihanassa huvilassa, jossa oli uima-allas ja upea puutarha.

Muuten reissu oli mukava, mutta ilmat eivät Espanjassa lomailijoita kovin suosineet. Vastaavasti Suomessa oli hellettä senkin edestä :) Aurinko kyllä paistoi eikä juuri satanutkaan, mutta oli kuitenkin epätavallisen kylmä. Merituuli oli kylmä ja se teki ilmasta vielä viileämmän. Välillä oli tosin hellettäkin, mutta ei niin kuuma, että olisi tarvinnut kertaakaan pulahtaa huvilan kylmään uima-altaaseen. Kaikesta huolimatta oli antoisa reissu ja mielenkiintoista päästä edes pikkuisen tutustumaan taas uuteen kulttuuriin ja ympäristöön.

Reissun aikana kävimme Terra Natura eläinpuistossa Benidormissa ja se on ehdottomasti upein käymistäni eläinpuistoista! Lisäksi käytiin vesieläinpuistossa ja vesipuistossa. Viileän ilman takia vesipuistoreissu olikin melkeinpä enemmän piknik-retki kun ei kovin montaa mäkeä itse tohtinut kokeilla. Oli vähän liian kylmä. Onneksi lapset kuitenkin nauttivat vedessä pärskäämisestä.

Alueella oli niin upeita huviloita että mää niin jo suunnittelin, että voisin joskus (sitten kun oon iso ja rikas) ostaa Espanjasta pikku huvilan, lähteä sinne välillä talvea pakkoon ja vuokrata sitä keväällä ja kesällä. Ilmasto on juuri sopiva, ihmiset aitoja ja kulttuuri mielenkiintoista, ja espanjan kielestä tykkään niin paljon. Sinne saa halpoja lentojakin, toisin kuin esim Australiaan, jossa oon viime vuosien aikana aika monesti asunut lyhyempiä aikoja. Muutenkin luonto ja ilmasto olivat mielestäni miellyttävämmät Espanjassa.


Morairan keskustaa
Yllätin eläintarhan papukaijat suutelointihommista


Eläintarhassa


   
Eläintarhan viihtyvyyteen oltiin todella panostettu ja ympäristö olikin aivan mahtava! Huikeita yksityiskohtia siellä täällä ja muutenkin eläintarha oli sijoitettu mielettömiin maisemiin. Eläimilläkin näytti olevan melko hyvät oltavat ja niistä selvästikin pidettiin hyvää huolta. Toisin kuin vaikka Thaimaan eläintarhoissa. Siellä tuli vain paha mieli, koska eläinten hyvinvointi jää ihan toisarvoiseksi turismin rinnalla.

Huvilan terassi

MorairaMeidän huvila ja huvilan puutarhaa
Mutta nyt nautitaan ihanan raikkaasta ja vehreästä suomen kesästä! 

Sussa

1 kommentti:

  1. Meillä oli vähän samanlaiset kelit Italiassa. Ja välillä satoi. Kuljettiin kuitenkin reippaasti paikasta toiseen ja viimeisessä paikassa jo oli suorastaa tukahduttavan kuuma.

    Espanjassa on kyllä kaunista. Ja se kieli on siitäkin niin kiva, kun sitä alkaa aika nopeesti ymmärtää. Eikä ole mitenkään kamalan vaikeaa, kun aksentti on hiukan suomalaismainen.

    VastaaPoista